hits

september 2017

Er du usikker på hva du skal stemme?

Dette er til deg som lurer på hvilken side av politikken du skal velge i årets valg.

Høyre, FrP, Krf og Venstre har vist at vi kan samarbeide og finne gode løsninger for skolen, helsetjenestene, samferdselen og eldreomsorgen. Vi har håndtert et stort oljeprisfall og en krevende flyktningkrise.

Vi har mer vi ønsker å gjøre!

Med Høyre får du tidlig innsats i skolen, kortere helsekøer, satsning på flere arbeidsplasser og et styrket forsvar og beredskap.

Meningsmålingene viser nå at valget står mellom trygg ledelse med Erna, eller et samarbeid mellom Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet de Grønne, Rødt og Senterpartiet.

Dersom det blir regjeringsskifte, vil Rødt og Miljøpartiet de Grønne ha avgjørende innflytelse på politikken. En regjering trenger nemlig flertall for sin politikk og sine budsjetter.

Det betyr at Arbeiderpartiet må bli enig med SV om hvor mye de skal øke skattene med. Senterpartiet må bli enig med Miljøpartiet de Grønne om vei og samferdselspolitikk. Arbeiderpartiet må bli enig med Rødt om privat barnehager. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet må forhandle rammebetingelsene for oljenæringen med partier som ønsker en styrt avvikling av norsk oljeindustri.

 Arbeiderpartiet, SV, MDG, SV og Rødt har aldri samarbeidet før, og ingen vet om de kan samarbeide.

 Jeg mener at tiden ikke er inne for politiske eksperimenter.

 La oss ikke overlate styringen til et alternativ som er uprøvd og uklart.

Nå er optimismen tilbake i Norge. Ledigheten går ned og det skapes flere jobber. Det gir mer velferd, og vi kan gjøre mer for de som trenger det mest.

Men omstillingen av norsk økonomi må fortsette. Vi må fortsette å styrke velferden.

Vi ber om fire nye år for å gjøre mer av det som virker.